Sposób na szybką reklamę sklepu internetowego
Cytat z Ewa data 19 października 2020, 21:37Hej. Jestem posiadaczką całkiem nowego sklepu internetowego. Nie mam zielonego pojęcia jak zająć się jego promocją. Niestety nie stać mnie na wynajęcie agencji.Dostałam wyceny, ale oferty były bardzo drogie.
Od czego zacząć i jak szybko uda mi się rozreklamować sklep?
Hej. Jestem posiadaczką całkiem nowego sklepu internetowego. Nie mam zielonego pojęcia jak zająć się jego promocją. Niestety nie stać mnie na wynajęcie agencji.Dostałam wyceny, ale oferty były bardzo drogie.
Od czego zacząć i jak szybko uda mi się rozreklamować sklep?
Cytat z karola data 19 października 2020, 21:56Niestety, ale jeśli mówisz o szybkiej reklamie, to tylko i wyłącznie te płatne. Nie wiem co chcesz sprzedawać, ile masz produktów. Gdybyś podała więcej informacji to coś podpowiem. Szybko = reklamy płatne. Pozycjonowanie zajmuje wiele czasu i jest kosztowne. Do tego potrzeba wiele tekstów, które napiszą ci copywriterzy, a te będą ściągać ruch na stronę.
Jeśli masz czas, zacznij pisać sama, kręć filmy na Youtube, prowadź pinteresta, instagrama, facebooka. Wszystko po trochu.
Niestety, ale jeśli mówisz o szybkiej reklamie, to tylko i wyłącznie te płatne. Nie wiem co chcesz sprzedawać, ile masz produktów. Gdybyś podała więcej informacji to coś podpowiem. Szybko = reklamy płatne. Pozycjonowanie zajmuje wiele czasu i jest kosztowne. Do tego potrzeba wiele tekstów, które napiszą ci copywriterzy, a te będą ściągać ruch na stronę.
Jeśli masz czas, zacznij pisać sama, kręć filmy na Youtube, prowadź pinteresta, instagrama, facebooka. Wszystko po trochu.
Cytat z krzysiek data 19 października 2020, 22:25Szybka to znaczy bardzo droga. Nie problem przepalić budżety na reklamę. Chodzi o to by zapłącić jak najmniej i najwiecej zarobić. Pytanie ile jesteś w stanie czekać na zyski. Bo jeśli płacisz ZUSy, itd. to zamiast płacić je przez 12 miesięcy, spróbuj zrobić reklamę w 6 miesięcy kosztem tego ZUS. Jak nie wyjdzie to i tak nic nie tracisz.
Już pomijam sam dobór firmy, która ci to zrobi.
Płacenie 500 zł na reklamę komuś, a koszty i opłaty związane z prowadzeniem działalności mogą być 5 razy wyższe... przemyśl to.
Szybka to znaczy bardzo droga. Nie problem przepalić budżety na reklamę. Chodzi o to by zapłącić jak najmniej i najwiecej zarobić. Pytanie ile jesteś w stanie czekać na zyski. Bo jeśli płacisz ZUSy, itd. to zamiast płacić je przez 12 miesięcy, spróbuj zrobić reklamę w 6 miesięcy kosztem tego ZUS. Jak nie wyjdzie to i tak nic nie tracisz.
Już pomijam sam dobór firmy, która ci to zrobi.
Płacenie 500 zł na reklamę komuś, a koszty i opłaty związane z prowadzeniem działalności mogą być 5 razy wyższe... przemyśl to.
Cytat z Ewa data 19 października 2020, 22:27Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie daje do myślenia. Kosztów sporo, a finansów na kampanię mało.
Jeszcze poczytam i popytam tu i tam 🙂
Pozdrawiam
Dziękuję za odpowiedź. Faktycznie daje do myślenia. Kosztów sporo, a finansów na kampanię mało.
Jeszcze poczytam i popytam tu i tam 🙂
Pozdrawiam
Cytat z karola data 19 października 2020, 22:51Nie panikuj. Sama jesteś w stanie zrobić bardzo dużo. Poczytaj, pooglądaj. W miesiąc da się zrobić bardzo dużo. W rok jeszcze więcej. Efekty pojawią się same. Pooglądaj kanały na YT, kup jakieś tanie szkolenia i podcasty. Dołącz do grup fejsbukowych tam masz sporo wiedzy.
Nie panikuj. Sama jesteś w stanie zrobić bardzo dużo. Poczytaj, pooglądaj. W miesiąc da się zrobić bardzo dużo. W rok jeszcze więcej. Efekty pojawią się same. Pooglądaj kanały na YT, kup jakieś tanie szkolenia i podcasty. Dołącz do grup fejsbukowych tam masz sporo wiedzy.